EN NU VERDER ...
OMDENKEN
ANDERS DAN U DENKT?
CORONA
WE ZIJN ER WEER!

WAT ALS ...
HYGGE

8 oktober 2020
 

Wat als ...

 

Zo hadden we ons het begin van het nieuwe seizoen niet voorgesteld. Met nieuwe maatregelen van de overheid om het aantal besmettingen onder controle te krijgen wordt het er weer niet gemakkelijker op om de zaak aan de draai te houden, om het zo maar eens te zeggen. Na een prachtige zomer en een winkel die het eigenlijk best weer goed deed, gaan we weer een periode van onzekerheid tegemoet. Om me heen hoor ik veel verdrietige verhalen uit alle branches van ondernemers die niet meer weten hoe het zo verder moet. Eigenlijk wilde ik deze blog 'Dichterbij, het nieuwe normaal' noemen. Dat voelt nu een beetje raar. Toch wil ik het daar niet bij laten, dichtbij kent vele varianten. Hier de mijne ...

Dichterbij, met de mensen om je heen waar je van houdt
Dichterbij, het prachtige dorp waar we wonen en waar mensen naar toe komen om ervan te genieten. Zelf zien we het soms niet uit gewoonte of haast.
Dichterbij, de restaurantjes waar je heerlijk kunt eten
Dichterbij, de winkels met een verrassend aanbod. Je nam eigenlijk nog nooit de tijd en moeite om eens te gaan kijken.

Allemaal dingen die er elke dag weer zomaar zijn.
Laten we met zijn allen positief blijven en denken in oplossingen, niet in problemen. We gaan de winter tegemoet. Wat als we die tijd eens gaan gebruiken om na te denken over hoe we willen dat de wereld er na corona uit moet zien. Een wereld waarin we eerlijker en duurzamer met alles en iedereen omgaan. Een wereld waarin we de overeenkomsten zoeken niet de verschillen. Dan komt er over deze winter een prachtige lichte gloed te hangen en wordt de tijd erna er een waarvan we al lang gedroomd hebben. Wat als we dat het nieuwe normaal gaan vinden.

Pas goed op elkaar en blijf gezond
Manja

 
 

‘Wij leven in verwarrende tijden.
Velen van ons zijn bang voor de toekomst.
Maar dat is nergens voor nodig.
Natuurlijk staan we voor grote uitdagingen.
Maar daar komen we uit.
Want de mens is geen rat.
De mens wil niets liever dan de ander helpen.
En daarmee redt hij zichzelf.’

Colin van Heezik