EN NU VERDER ...
OMDENKEN
ANDERS DAN U DENKT?
CORONA
WE ZIJN ER WEER!

WAT ALS ...
HYGGE

23 oktober 2020
 

HYGGE

 

Kent u het ook, HYGGE (ho-gao), het Deense woord voor jezelf gelukkig voelen. De Denen behoren blijkbaar tot de gelukkigste mensen op deze aardbol. Wat is hun geheim, want jezelf gelukkig voelen, dat willen we allemaal graag.
Daar hoort het hygge bij. Hygge is je huis op jouw manier gezellig en comfortabel inrichten, tijd nemen voor jezelf, voor je gezin en vrienden. Dingen doen waar je vrolijk van wordt, die voor jou belangrijk zijn. Hygge is dus voor iedereen tegelijkertijd hetzelfde en anders. Het is een gevoel wat het oproept, de warmte en energie die je ervan krijgt.

We waren weer eens pantoffels aan het inkopen voor de winter van. Altijd moeilijk, want wat is leuk en wat is mooi? Het woord pantoffel heeft een lastige lading. Het hoort bij oudbollig niet hip, geen Hygge dus.

Nu is thuiskomen en je schoenen uitdoen, voor mij en veel mensen die ik ken, het gevoel van thuis zijn, afgewerkt zijn, tijd voor ontspanning. Daar horen voor mij een paar warme sloffen bij, om comfortabel door het huis te kunnen, misschien even buiten wat halen of wegbrengen, of heerlijk op de bank ploffen voor een kop thee of een mooie film. Het hygge gevoel dus, daar kunnen dan zomaar een paar sloffen of huisschoenen bij horen. Ze zijn er om in te kruipen of makkelijk aan te schieten, in warme materialen en gezellige kleurtjes.

Kom eens kijken naar onze gezellige en warme collectie en ik denk dat je dan zomaar met een beetje hygge weer naar huis gaat.

Manja